Gode bøger til efteråret

Efteråret er kommet til landet og gråvejret trænger sig på. Er du en af de kvinder, der helst går i hi med en god bog og en kop te, når efterårets mørke og kulde nærmer sig? Her får du en guide til nogle af efterårets, nye, gode bøger, som skal læses.

 

Kvinden i toget

Er du til spænding, gys og psykisk drama? Så er Paula Hawkins debutroman helt sikker noget for dig! Romanen handler om Rachel, som hver morgen tager toget ind til London. Hver dag holder toget stille foran et bestemt hus, og Rachel betragter og fantaserer om det smukke unge par, som bor her. En dag ser hun dog noget dybt chokerende fra togvinduet – og kvinden forsvinder fra huset. Herefter starter efterforskningen om den forsvundne kvinde.

 

Alt det lys vi ikke ser

Anthony Doerrs bestseller og vinder af pulitzer prisen 2015 handler om Marie-Laure LeBlanc, der som seksårig mister synet. Hendes far, som er låsesmed på det naturhistoriske museum i Paris, bygger en miniaturemodel af deres kvarter til hende, så hun kan lære at finde vej hjem. Under anden verdenskrig invaderes byen dog af tyskere og far og datter må flygte. Med sig har de en utrolig hemmelighed. Romanen er rørende og gribende – og giver stof til eftertanke. Dette er helt klart en af årets læseoplevelser.

 

Hvis det er

Helle Helles nye roman, ”Hvis det er”, beskriver dybe og tomhed, ømhed og nærvær. Samtidsromanen omhandler to vildfarne løbere, som render på hinanden i en stor skov og tvinges til at tilbringe weekenden sammen. Helle Helles knivskarpe prosa, underspillede humor og minimalistiske stil gør bogen til en af årets, bedste danske bøger. Bogen er helt sikkert en efterårsstund værd, hvis du er til samtidslitteratur med humor og underspillet drama.