At tage afsked med sine kære

Det er blevet sagt engang, at sorg er kærlighed, der ikke længere kan forlade kroppen og gives til den elskede. Dette kan være en smuk og poetisk måde at anskue sorg på, da det minder os om, at vi fortsat har kærlighed for vores kære, selv når de ikke længere er iblandt os.

Efter tabet af et nært familiemedlem kan der desværre være meget planlægning, som kommer oveni sorgen. Uanset din bopæl bør din førsteprioritet derfor være at kontakte en bedemand, som kan hjælpe dig igennem denne hårde proces. Du kan finde en bedemand i Esbjerg, i Aarhus og i København, ja kort sagt alle steder.

Bedemanden tager professionel styring midt i kaoset

Den største fordel ved at få en bedemand til at hjælpe med planlægningen af begravelsen er, at du kan lægge ansvaret fra dig. Dette giver dig mulighed for at fokusere på det vigtigste; at være sammen med din familie i sorgen.

Uanset hvem I har mistet, vil der nemlig altid være en kaotisk og noget svær periode umiddelbart efter, at døden er indtruffet. Dette er naturligt, og det bedste I kan gøre for jer selv, er ikke at presse hinanden for hårdt men at give god plads, omsorg og ro.

Når de få møder er overstået, vil din bedemand give jer masser af rum og mulighed for at passe på hinanden, da han tager over. Og dette er præcis, som det bør være.

Tal om ønsker tidligt

I forbindelse med begravelser er det altid dejligt for de pårørende, at kunne rette sig efter ønsker fra den afdøde vedrørende begravelsen. Disse ønsker kan fx dreje sig om, hvorvidt den afdøde ville bisættes eller kistebegraves. Eller måske handler ønskerne om forslag til salmer eller blomster.

Sådanne ønsker kan uanset hvad vise sig at være formidable for de efterladte, da det kan dulme sorgen at skabe en smuk afsked i den afdødes ånd. Det er dog ikke altid, at de pårørende kender til ønsker, da de måske ikke er blevet overleveret.

En god idé for alle familier er derfor at tale om dette svære emne, før tid er. Dette kan måske virke morbidt, men det kan samtidig gøre den svære tid, efter døden har indtruffet meget nemmere.