Bliv klar til jobsamtalen

Det er sjældent vigtigere at gøre et godt indtryk, end når du skal til jobsamtale. Undersøgelser har vist, at førstehåndstrykket spiller en enorm rolle til jobsamtaler. Derfor har vi samlet nogle gode råd til dig, som snart skal til jobsamtale, så du kan klare dig så godt som muligt.

Lav research om virksomheden

Du bør altid researche virksomheden før din jobsamtale. Find ud af, hvad deres vision er og hvad de lægger vægt på.

Hvis du har lavet din research godt, vil du automatisk virke som en mere seriøs kandidat. Det øger chancen for, at du enten bliver hyret eller kaldt ind til samtale igen.

Undrer du dig over noget, som du ikke kan finde svar på online, så er det også en god idé at ringe og stille spørgsmålet inden jobsamtalen. Det vigtigste er bare, at du er velforberedt, når du møder op.

Vælg det rigtige tøj

Mænd har det typisk nemt, når de skal til jobsamtale. Typisk vil et par bukser og en skjorte være et hit i de fleste virksomheder. For kvinder er det imidlertid lidt sværere, da tøjet helst skal være en smule konservativt, men samtidig må det ikke blive for kedeligt.

Tøj fra brandet Gustav er en rigtig god mulighed, da det er et meget sofistikeret brand, som fremhæver femininitet, men uden at blive sexet. Kollektionerne indeholder smukke farver, som dog ikke er skrigende, hvilket er optimalt.

Hav styr på make-up og hår

Det er ikke kun ved tøjet, at kvinder kan blive udfordret til jobsamtalen. Det kan også være vanskeligt at vælge den rigtige make-up og den rigtige frisure.

En god tommelfingerregel er, at det er bedre at underdrive end at overdrive. Vælg derfor en let make-up, som fremhæver dine feminine sider, men uden at være åbenlys.

Med hensyn til frisuren, er det også bedst at vælge et naturligt look. Du må gerne bruge hårprodukter, men lad være med at overdrive. Nøglen er at vælge et look, som tiltaler så mange som muligt.

Få ordnet tænderne

Dit smil er noget af det vigtigste, når du skal præsentere dig selv. Det kan derfor være en god idé at besøge tandlægen inden en jobsamtale.

Dårlig tandhygiejne kan betyde dårlige ånde. Det er derfor en rigtig god idé, hvis du beder om en tandrensning, som fjerner tandsten. Hvis du har misfarvede tænder, kan du også overveje en tandblegning.

Hvis du overvejer en tur til tandlægen inden den store jobsamtale, kan du få et tilbud her. Det kan ofte være en god idé at forhøre sig om priser ved flere tandlæger, da de kan variere meget.