Få en spændende karriere som receptionist

Receptionist job er ofte set som kortsigtede stillinger, deltidsstillinger eller et springbræt til resten af din karrierevej. Men at være receptionist kan faktisk være en utrolig tilfredsstillende karrierevej i sig selv, med stort indtjeningspotentiale. Hvis du leder efter en ny rolle og noget givende, sjovt og med gode udsigter, så er det måske lige noget for dig at blive receptionist.

Fem godt grunde til at blive receptionist

 1. Du er virksomhedens ansigt udadtil
  For mange mennesker, der besøger en organisation, er du den første og sidste person, de vil se. Du er den, der sætter et ansigt på virksomheden, den der dikterer, hvordan en besøgende føler sig til rette hos jer fra begyndelsen. Mange mennesker undervurderer, hvor vigtigt et job det er. At være det første kontaktpunkt i en virksomhed er en afgørende rolle, og ikke en, der kan tages let på.
 2. Du bliver utrolig dygtig
  Receptionister er ofte talentfulde og enormt dygtige til at multitaske. Som receptionist bliver man derfor rustet til at klare flere igangværende situationer uden at svede. I mange virksomheder ansættes enkeltpersoner for deres store computerfærdigheder, deres evne til at tale med folk eller deres organisatoriske færdigheder. Receptionister praler ofte med alle disse færdigheder og mere. De er dygtige mange ting, kan håndtere telefoncentraler, og kan endda træde ind i kontorets ledelsesmæssige eller kundeservicestillinger, hvis det er nødvendigt.
 3. Lønnen kan blive generøs
  Mange receptionister vil starte med gennemsnitlige lønninger, men der er rig mulighed for at vokse over tid. Når du udvikler flere færdigheder, får mere erfaring, og bevæger dig rundt i organisationen, kan du få mulighed for at få en rigtig god løn.
 4. Du er i centrum af organisationen
  Receptionist jobs er ofte jobs, hvor der er masser at se til. Du er i centrum af en virksomhed og holder alt kørende. Du støtter alle indenfor denne forretning, uanset om de er midlertidige assistenter, it-personale, rengøringspersonale, salgsteam eller de mest ledende medarbejdere. Der er en masse ansvar, og det gør et arbejde som receptionist til en meget givende rolle for den rigtige kandidat.
 5. Progression er muligt
  Hvis du omfavner det som en permanent karrierevej, er der mange muligheder og steder det kan føre dig hen. Du kunne gå ind i verdener med medicin eller lov, arbejde som en medicinsk eller juridisk sekretær receptionist. Mulighederne er rigtig mange.

Tag en receptionist uddannelse

Du kan tage receptionist uddannelsen hos Hotel og Restaurantskolen, hvor du lære at blive en uundværlig ekspert i god service. Du lærer at håndtere mennesker samt gode arbejdsgange, der netop gør dig dygtig til at have mange bolde i luften som receptionist jobbet kræver.