Her er bøgerne du skal læse i 2016

Der findes ikke noget, der er mere afslappende end læsning. Timerne flyver afsted, hvis man har fundet sig en bog, som man ikke kan slippe igen af bare spænding. Men, nu er vi kommet ind i et nyt år, så hvilke bøger skal nu erstatte dem, som du har læst en eller flere gange i 2015?

 

Længsler og leverpostej

Bogen er skrevet af Annamette Fuhrmann, som er rigtig god til at bruge sig selv, når hun skal beskrive hverdagen og parforhold i et kvindeliv. Annamette har humor, og er især kendt for sin velskrevne blog, ”Fuhrmann for dig”. Hendes humor afspejles ligeledes i bogen, da den generelt er meget humoristisk. Hvis du gerne vil underholdes, og læse en bog, som du kan genkende dig selv i,  så bør du straks hive den ned  af hylden på biblioteket.

 

Hvad med Kevin?

Lionel Shriver er forfatteren til denne bog, og har her skrevet en særdeles hårrejsende psykologisk gyser; den hanfler om at være mor til et barn, der vokser op og bliver morder.

Omdrejningspunktet for bogen er en kvinde, som lever et ganske succesfuldt liv, og som ikke lige umiddelbart har noget ønske om at blive mor. Hun lader sig dog alligevel presse af omverdenens forventninger, og får sig en dreng, som er ganske umulig at have med at gøre. Umulig i den forstand, at han lykkes med at køre et psykologisk spil mellem sine forældre. Bogen er spændende og debatskabende, og er en bog til dig, som godt kan lide at få et sug i maven, når du læser bøger.

 

Ingen åbner

Denne bog er forfattet af Christel Wiinblad, og er ovre i den moderne ende. Her bliver du præsenteret for en mand og en kvinde i et destruktiv parforhold, hvor psykopatiske træk og handlinger ligger og lurer lige under overfladen. Omdrejningspunktet er kvinden, som beskriver, hvordan hun bid for bid bliver nedbrudt af sin partner – og om den frihed hun går og drømmer om, og som muligvis ligger og lurer i horisonten. Den er til dig, som gerne vil blive klogere på parforhold, der på groveste vis er på vej mod afgrunden.

Når du er kommet igennem disse spændende romaner, venter der en masse andre bøger på dig, som gerne vil læses!