Sådan falder du hurtigt i søvn

Søvn er en stor og altafgørende del af vores liv – uden søvn fungerer vi ganske enkelt ikke særlig godt. DR viste for nylig en dokumentar med en der ville prøve at holde sig vågen i en uge, og se hvordan det påvirkede ham – og hvor lang tid han kunne holde sig vågen. Efter 3-4 dage måtte han give op, for her kunne han ganske enkelt ikke mere.

Hvor meget vi end elsker at sove, så er der alligevel mange danskere der døjer med søvnproblemer. I følge Sundhedsstyrelsens undersøgelse fra 2014 “Den Nationale Sundhedsprofil”, så er det omkring hver 9. dansker der har døjet med nattesøvnen i løbet af de sidste 14 dage, og det er alligevel en ganske stor del.

 

Sådan fungerer søvn

Under normale omstændigheder ligger man i cirka 15 min. før man falder i søvn, og efter 30 min. falder man i den dybe søvn. Det er her hvor væksthormoner frigives, musklerne genopbygges og hjernen renses for giftstoffer. Når dette stadie er overstået rykker man videre til REM-søvn hvor man har sine drømme, og sidst på natten bliver søvnen mere overfladisk. Mellem de enkelte søvnstadier har man mindre mikroopvågninger, og det er her hvor man vender sig – det er dog oftest ikke noget man husker.

Men måske er du en af dem der ligger søvnløs og vender og drejer dig i timevis? I så fald kan det være du kan få glæde af denne video som er gået verden rundt. Det er en video der viser 4-7-8 metoden som skulle kunne få en til at falde hurtigt ind i den dybe søvn. Det er Dr. Andrew Weil, en amerikansk læge og forfatter der står bag videoen og metoden, hvor det bl.a. er alfa omega, at du holder tungen lige bag fortænderne.

Det lyder måske mystisk, men hvis det virker så er det jo det hele værd. Døjer du med søvnproblemer, så bør du tage et kig i videoen herunder og se om der er nogle tricks der kan hjælpe dig.