Glæde og velvære med en moderne paryk

Kundesegmentet til parykker, er større end man skulle tro, da mange både mænd og kvinder er forfængelige med deres hår og frisure, så derfor anvender de paryk i hverdagen. Det er naturligt at købe en toupé eller paryk, hvis man er skaldet eller meget tyndhåret, da man med en paryk nu kan virke smartere og yngre, og man falder nemmere ind i det store sociale fællesskab.

Mange er skaldede på grund af arvelige gener, således man har en stor bar plet på hovedet i en tidlig alder, mens andre måske lider af en sygdom som Alopecia, hvor man har mindre eller store bare pletter på hovedet. Heldigvis findes der flere specialbutikker i Danmark, hvor man kan købe parykker og toupeer i enhver størrelse, kvalitet og udformning, således man både kan skifte sin stil mellem sin paryk og den naturlige frisure, men folk uden hårvækst kan nu optræde i en sikker og moderne stil med en moderne paryk.

Typer af parykker

En paryk kan enten bestå af kunstige fibre eller af ægte hår, og der er fordele og ulemper ved begge typer, idet en paryk af syntetiske fibre er blevet det mest udbredte valg på grund af høj kvalitet, naturtro look samt en kort leveringstid, og desuden kan en fiberparyk nemt forandres og tilpasses efter dit behov. En paryk af syntetiske fibre er desuden knap så varm at bære rundt på som parykker af ægte hår, og vægten er også lettere, og endelig kan denne type parykker fås i uendelig mange typer og nuancer.

Eneste minus ved en syntetisk en af slagsen er en begrænset levetid på højst et år, således man bør vælge ægte hår til en paryk, man vil bruge i mange år fremover. En paryk af ægte hår er også nemmere at ændre frisuren med, og den kan sagtens tåle en behandling med både voks, hårlak, føntørrer og krøllejern og andre almindelige hårprodukter på grund af den høje varmeresistens. Det kan være en fordel at anskaffe sig mindst to parykker, så man kan vaske og pleje den ene, mens man anvender den anden, og hvis man gerne vil have en sej paryk til feststemning, så kan man jo have to forskellige typer.

Find en paryk butik i lokalområdet

Det kan kun anbefales at købe en paryk på en webshop, hvis den skal bruges til sjov og ballade, mens man bør besøge en lokal specialforretning med parykker, hvis man altid vil gå med en passende paryk, da denne jo skal tilpasses efter din hovedstørrelse. Man kan købe en paryk på Frida Davidsens hjemmeside, da de har et stort varieret udvalg med mange toupeer og parykker, og her kan man også få gratis råd og vejledning, således man får en, der passer til dit behov og din smag.

Hvis man eksempelvis har mistet en del af sit hår på grund af en behandling mod kræft såsom kemoterapi eller strålebehandling, så kan man heldigvis opnå tilskud til køb af paryk, og beløbet er næsten på 4.000 kr., så dette udgør en væsentlig del af prisen på en god paryk. Hvis man har mistet alt sit hår, så er der ingen grænse for tilskudsbeløbet, der bestemmes af den enkelte kommune ved at kontakte Borgerservice.