Sådan gror du dit hår sundt og langt hurtigere

Nogle vil mene, at det er en skrøne, at man kan gøre noget for at få sit hår til at gro stærkere, men der findes imidlertid en række gode råd, der kan gøre det nemmere og hurtigere at få det lange og sunde hår, du går og drømmer om. Læs med nedenfor, hvis du vil vide hvordan, det kan lade sig gøre.

10 tips til at gro dit hår langt og sundt

  1. Husk at det ikke kan vokse natten over. Håret vokser typisk kun omkring en halv til en hel centimeter om måneden, hvis det ellers er sundt og ikke har masser af splittede ender. Så uanset hvad, bliver man nødt til at væbne sig med tålmodighed.
  2. Ironisk nok er saksen din ven. Regelmæssig trimning af dine spidser, gør ikke at dit hår vokser hurtigere, men det gør, at dit hår er sundere og ikke knækker så nemt. Det betyder, at dit hår på sigt vil blive længere og sundere, hvis du klipper spidserne ofte.
  3. Brug balsam, hver gang du bruger shampoo. Over tid, fra farve og varme styling, begynder totterne at blive tyndere i bunden. Balsam hjælper med at erstatte lipiderne og proteinerne inde i hårets aksel samt forsegle det, hvilket forhindrer skader på håret.
  4. Brug ikke shampoo vær gang du er i brusebad. Formålet med shampoo er at vaske snavs og produktopbygning væk, men det kan også fjerne vigtige naturlige olier, der holder hårstråene bløde og sunde. Derfor er det vigtigt at bruge shampoo med omhu.
  5. Brug olie eller hårkur en gang om ugen for at pleje og beskytte dit hår.
  6. Overvej at prøve hårstimulerende kosttilskud, hvis du gerne vil have dit hår til at vokse hurtigere. Din krop kræver mange vigtige næringsstoffer for at skabe nyt hår, fra rigeligt protein til en masse essentielle mineraler. Så tag et kig på din kost og forhør dig hos din frisør, hvis du gerne vil have dit hår til at vokse sig sundere og længere hurtigere.
  7. Børst dit hår som var det spundet af guld. Konstant børstning kan medføre fysisk skade på dit hår. Når du børster vådt hår, skal du sørge for at starte fra bunden og arbejde dig op .
  8. Skil dig af med dit bomuldshovedpudebetræk til fordel for et satinbetræk, da den blødere overflade i mindre grad vil forårsage friktion, der ugler dit hår.
  9. Brug et mikrofiber håndklæde til at tørre dit hår når du har været i bad. Det er meget blødere, og dit hår vil slet ikke tage skade og knække på samme måde som ved brug af et almindeligt håndklæde.
  10. Skyl dit hår med koldt vand i slutningen af hvert bad. Det hjælper dit hår med at vokse og holde sig langt og sundt i længere tid. Koldt vand er med til at lægge det yderste lag af håret mere glat ned, hvilket hjælper med at forhindre fugtabsorption og varmetab. Det er nok at gøre det i få sekunder, men det vil alligevel gøre en stor forskel.