Trænger din spisestue til fornyelse?

Hvis du er en af de heldige, der har en lækker spisestue, så vil du helt sikkert gerne, at den er en fornøjelse at sidde i hver evig eneste gang. Det kan i så fald være, at det er nødvendigt at lave noget om i den for tid til anden. Forandring fryder som bekendt jo. Men hvad kan det mon være, du skal lave om? Hvad vil give den største effekt i rummet? Det tager vi et nærmere kig på her.

Spisepladsen er omdrejningspunktet

Det siger næsten sig selv, men i spisestuen er det uden tvivl spisepladsen, hvor det hele sker. Det skal være et indbydende sted, hvor det er rart for hele familien at være samlet i mange timer. For at det kan være muligt, er det nødvendigt med et godt spisebord og nogle lækre spisebordsstole.

Hvis du overvejer at skifte spisebordet og stolene ud, så sørg for, at det er nogle, der passer sammen i højden til hinanden og har en fælles stil. Derudover skal det også være nogle stole og et bord, I alle sidder godt ved. Stolene skal for eksempel gerne være nogle, der er behagelige at sidde på i mange timer.  

Hav et godt lys over bordet

Lyset har meget at sige for hele stemning i rummet. Er det på tide at ændre noget i spisestuen, kan du derfor med fordel kigge på, om lampen over bordet skal skiftes ud.

Men det er bestemt ikke lige meget, hvilken lampe du vælger at hænge derover. Den skal passe i farven og stilen, der er i rummet, men den skal også give et godt, behageligt lys at sidde og spise i. Når du hænger lampen op, er det desuden vigtigt, at du placerer den i en passende højde. Det er ærgerligt, hvis den hænger lige i øjenhøjde, således at de mennesker, der sidder overfor hinanden, skal dukke sig, hvis de skal se hinanden i øjnene under middagen. 

Husk de små pynteting

Det er naturligvis ikke kun de store møbler, som skaber din spisestue. Stemningen bliver også skabt ud fra de helt små pynteting, du vælger at dekorere rummet med. En god måde at skabe forandring i spisestuen er ved at skifte nogle af dine nips-ting ud eller sætte tingene på en ny måde. Det vil skabe et helt andet udtryk, som vil give dig følelsen af at have fået et helt nyt rum. Oven i købet ved kun at lave en lille forandring. Lyder det ikke skønt?