Det er selvfølgelig ikke det mest romantiske, og det drager paralleller til første gang, man skulle tegne forsikringer og af med alt for mange penge. Man tænker umiddelbart, at det er ligegyldigt, for dyrt eller generelt uoverskueligt. Dog er det er godt at have, hvis det en dag skulle brænde på.
Få jeres aftaler ned på papir
Man ser på det danske marked, at danskerne ikke får juraen på plads, når det gælder familielivet, fordi man altid regner med, at det hele nok skal gå godt. Her findes der hjælp at hente som eksempelvis Legal Desk. Her har advokater skabt dokumenter, der kan hjælpe med at forhindre konflikter i fremtiden, hvor partnere kan blive enige om eventuelle løsninger, aftaler og give deres samtykke.
Kend dine rettigheden og din basic jura
De fleste danskere har ikke sat sig ind i deres rettigheder, og hvilke juridiske muligheder og love, der findes. Kun hvert femte par i Danmark har eksempelvis en ægtepagt. Arveloven kan også være kringlet at finde rundt i. Hvis et par ikke er gift, men har boet sammen i mange år og eventuelt har børn sammen, skal man lave et testamente, så juraen er i orden og kan forsvares.
Skødet og samejeaftale
Hvis du flytter sammen med en kæreste, er det vigtigt at vide, hvorvidt du står eller ikke står på lejekontrakten eller skødet. Det er essentielt at have styr over boligforholdene – både i forhold til, at du ikke pludselig står uden bolig, eller hvis I har stiftet et fælles boliglån.
Hvem ejer hvad?
Når man ikke er gift, findes der også regler, når I flytter fra hinanden, for du har rent juridisk ikke krav på nogen af kærestens ting. Det er en tendens, at manden eksempelvis har købt køkkenredskaber, tv og andre elektroniske ting, mens kvinder ofte står for resten af inventaret i huset. Det anbefales derfor, at man som ugift par laver en fælleskonto eller laver et dokument på tingene i hjemmet.