Sådan får du en perfekt garderobe – til færre penge

Drømmer du også om en smuk garderobe med tøj til enhver anledning? Du er ikke alene. Lad os derfor kigge på en genvej til aldrig igen at have tøjkriser. 

En perfekt garderobe behøver heldigvis ikke at koste dig kassen. Det eneste, du skal gøre, er at følge tre nemme tricks. Så får du nemlig effektivt sammensat en smuk garderobe, som holder hele vejen, og som du ikke bliver træt af lige med det samme.

Trick 1: Undgå spontane køb

Det første råd kan for mange kvinder også være ét af de mere vanskelige. Det handler nemlig om at stoppe med at købe nyt i tide og utide.

Butikker kender godt til vores allesammens svaghed. Derfor er de dygtige til at præsentere tøj og smykker, så du pludselig får uendelig stor lyst til at tage det med hjem. Her er det vigtigt at træne din evne til at stå imod fristelsen og tænke: Har jeg brug for dette stykke tøj? Og passer denne nederdel overhovedet til andet i mit klædeskab?

Ofte vil mange kvinder i øvrigt have en tendens til at købe det samme stykke tøj igen og igen. Måske køber du fx mange jeans, selv om der allerede ligger en stak i skabet. Eller måske du køber den ene sorte kjole efter den anden. Uanset dit yndlingskøb bidrager denne slags spontanitet ikke til den ideelle garderobe.

Trick 2: Sælg alt, hvad du ikke bruger

Lige nu er genbrug mere populært og hot end nogensinde. Det kan du udnytte til din fordel. Der kan nemlig være god grund til at kigge ind i dit klædeskab for at skille dig af med alt, hvad du ikke har brugt det seneste år. Ja, du læste rigtigt.

Du kan i denne forbindelse også få lavet vurdering af smykker, som blot ligger og samler støv. Læg tøj og smykker til salg online, og kom hurtigt af med det.

Trick 2 kan også virke hårdt og brutalt, men bare vent. Når du får pengene for dit aflagte tøj, bliver det pludseligt sjovt at være dig.

Trick 3: Basistøj er din ven

Hvis du vil sammensætte en garderobe, som holder i fremtiden, er det vigtigt, at alt tøjet i dit skab kan sættes sammen. Derfor er basistøj limen, som får resten til at hænge sammen. Ved at have en hvid t-shirt eller et par pæne jeans liggende kan du nemlig sammensætte resten af tøjet, som det passer dig.

Derfor kan du komme udover den der følelse af ikke at have noget tøj at tage på. Herudover er det også de færreste, som bliver trætte af en klassisk trøje, hvilket gør din garderobe langtidsholdbar. Klassisk er nemlig godt.

Invester i denne forbindelse penge i ordentligt kvalitetstøj. På den måde skaber du den perfekte garderobe skridt for skridt.