Sådan får du en mindre stresset hverdag

Er du en af de mange danskere, der stresser rundt i en hektisk og travl hverdag med koordinering af børnepasning, job og madpakker? Så er du langt fra alene. Et stigende antal danskere oplever nemlig stress-symptomer og manglende overskud i dagligdagen. Men hvad er symptomerne på stress? Og hvordan får du en mindre stresset hverdag? Det kan du læse meget mere om her.

Løsn op i muskler

Ligesom hjernen har brug for en pause, når du er på job, har din krop også brug for en pause i hverdagens stress og jag. Derfor er det vigtigt, at du får tanket energi ved at indføre små pusterum. Det er ikke meget, der skal til, for at batterierne bliver tanket op. Giv dig selv en lækker massage, hvor du får løsnet op i spændte muskler, eller invester selv i en professionel massagebriks til hjemmet – så kan du og din partner give hinanden massage i ny og næ.

Smil til verden

En velkendt devise lyder: Smil til verden, og den smiler til dig. Og faktisk er der en hel del om snakken. For når du smiler, sker der noget med din krop og dine tanker. Et fysisk smil betyder nemlig, at dine negative tankemønstre ikke helt på samme måde får næring – og smilet vil derfor give dig en smule positiv energi. Det er en billig og simpel måde at booste dig selv.

Sig oftere fra 

De fleste kender til, at det kan være svært at sige nej til venner, familie og på job. Men det er en ond cirkel at komme ind i. Desto mindre du siger nej, desto mere kræver omverdenen også hele tiden af dig. Hvis du viser dig som en medarbejder, som din arbejdsgiver kan få til hvad som helst, risikerer du samtidig at miste autoritet. Viser du i stedet, at du kan og vil styre din arbejdstid på en kontant måde, vil det ikke bare give respekt – det vil også give dig mere luft.

De her symptomer skal du kigge efter

Men hvornår er du så stresset? Det kan være svært at finde ud af. De fleste kender følelsen af at have travlt, men det er ikke ensbetydende med, at de er stressede. Omvendt behøver du ikke have travlt for at føle dig stresset. Derfor er stress en mærkværdig størrelse. Her er symptomerne, du skal holde øje med, men som ikke nødvendigvis behøver være et udtryk for stress:

  • Hovedpine – har du vedvarende hovedpine, kan det være et tegn på stress. Hovedpinen kan både være et resultat af et blodtryk, der er for højt, eller spændinger i nakke og skuldre.
  • Anspændthed – når stress rammer, producerer kroppen mere adrenalin, som kan gøre dig anspændt. Samtidig kan du blive irritabel, ligesom du kan have svært ved at huske og bevare koncentrationen.
  • Søvnproblemer – en af de klassiske symptomer på stress er problemer med at sove. Det kan både være svært at falde i søvn om aftenen og igen, hvis du vågner om natten. Det betyder, at du ved dagens start ikke føler dig veludhvilet.