Bliv klogere på SEO lige her

Mange internethajer og virksomhedsejere snakker om SEO som et af de vigtigste parametre for at skabe succes online. Med hvad er SEO, og hvorfor er det så vigtigt? Rundt omkring findes der mange muligheder for at tage et SEO kursus, men ellers vil vi prøve at gøre dig lidt klogere på emnet i denne artikel.

Hvad er SEO?

SEO er en forkortelse af det engelske Search Engine Optimization – på dansk kendt som søgemaskineoptimering. Det betyder, at SEO arbejder med Google og din placering på Google. Pointen med SEO er, at det gerne skulle være nemmere at finde lige præcis din virksomhed, når folk googler og har brug for hjælp eller er på jagt efter et indkøb. Hvis det er din hjemmeside, der popper frem, er der nemlig meget større chance for, at den besøgende bliver en kunde, og så har du lavet et salg.

Hvorfor er det så vigtigt?

Du kan prøve at spørge dig selv om, hvor tit du går over på side fem, når du har googlet en specifik ting. Eller måske bare side to. Det er sjældent, og derfor gælder det om at have en god, relevant Google-placering, så den søgende klikker ind på din side. SEO er med til at ændre din Google-placering og dermed også din chance for at få trafik på din hjemmeside.

Hvordan arbejder man med SEO?

Der er mange måder at arbejde med SEO på og dermed forbedre sine muligheder for besøgende. En af dem er ved at integrere såkaldte keywords i en tekst. Det giver din hjemmeside og tekst relevans, når vedkommende søger efter det specifikke keyword. I den forbindelse er det godt at vide, hvad der rent faktisk googles, og hvor ofte det gøres. Det findes der heldigvis også værktøjer, der kan hjælpe dig med, og på den måde kan du hjælpe dig selv godt på vej og undgå spildt arbejde.