Bag selv brødet til dit barns konfirmation

Skal en af dine børn konfirmeres, og vil du gerne selv komme med et fysisk bidrag til festen i form at hjemmelavet mad? Så kan én idé være at bage brød til maden. Selvom du bestiller maden udefra for at gøre det lettere og mindre stressende for dig selv på den store dag, kan du sagtens lave noget af det selv alligevel. Brød smager stort set altid bedre, når det er hjemmebagt (måske hyggen over det har noget at sige?).

Desuden vil du uden tvivl høste en masse anerkendende skulderklap for dit bidrag til konfirmations maden. Men hvilke brød skal du så bage? Vi har samlet nogle forslag herunder;

 

Lækker og krydret foccacia

Er der noget, som passer rigtig godt til konfirmation mad, så er det foccacia. Det er ikke et brød, man får hver dag – men, når man endelig får det, bliver det nydt i fulde grad. For det smager hamrene godt. Foccacia er et brød bagt med meget olie. Dertil er det tilsat rosmarin og timian (og andre krydderier, hvis man lyster) samt groft salt. Det kan virke ulækkert med alt det olie, der skal tilføjes, men tro mig; det bliver sprødt og lækkert, og så glemmer du alt om det høje fedtindhold. Få en opskrift på verdens nemmeste foccacia her.

Italienske flutes

Børn elskere flutes, og derfor er de en sikker vinder at servere til den gode konfirmation mad. Det skal helst ikke være groft, for så spiser de det ikke. Hold det derfor hvidt, for så er du sikker på, at de går til fadet. Lav den koldhævede version, da det giver ekstra tekstur og smag. Lav derudover også din egen hviløgssmør, som du tilsætter flutene – børnene (og også de voksne) vil elske det! Få opskriften på autentiske, italienske flutes her.

Italiensk madbrød til de voksne

Til lækkert konfirmation mad må der også gerne serveres lækkert madbrød. Børnene vil nok ikke kunne lide det, da du i et italiensk madbrød gerne må tilføje krydderurter, tørrede tomater, oliven og feta. Top det med groft salt, og du har et brød, der smager af mere, når du først har taget den første bid. Lad det hæve en time til halvanden efter du har formet det, så du får et flot og luftigt brød! Find opskriften på et italiensk madbrød her.

 

Nu burde du have rigeligt med brød, som folk kan vælge imellem. Vil du gerne bage flere eller have lidt inspiration til andre slags brød, kan du få det lige her.