Flere undersøgelser viser, at trivsel på arbejdspladsen har stor betydning for vores generelle trivsel. Mistrives du derfor på job, kan det hurtigt smitte af på resten af din tilværelse. Derfor er det vigtig med et godt arbejdsmiljø. Her får du gode råd til, hvordan du selv kan bidrage med at skabe et godt arbejdsmiljø for dig selv og dine kolleger.
Hold pauser sammen
Du bruger meget tid med dine kolleger, men ofte taler I sikkert ikke meget sammen, fordi I hver især har jeres at koncentrere jer om i løbet af arbejdsdagen. Og mange føler, at de har for travlt til at holde pauser. Men ved at indføre pauser på arbejdet, får du og dine kolleger ikke bare et tiltrængt pusterum, der betyder, at I bagefter arbejder endnu mere effektivt – I får også mulighed for at smalltalke i løbet af dagen.
Med en frokostordning i Aarhus, eller et hvilket som helst andet sted i landet, samles I minimum én gang om dagen, hvor I kan få vendt stort og småt.
Tag aktivt del i sociale arrangementer
De små pauser i løbet af dagen er gode til at skabe relationer, men for at skabe en social samhørighed på jobbet, kræver det nogle sociale arrangementer. Hvis din arbejdsgiver ikke selv tager initiativet til at skabe sociale arrangementer som fredagsbar, sommerfester og andet socialt, kan du selv foreslå det.
Det vil gavne arbejdsmiljøet gevaldigt, fordi I ser hinanden på en helt anden måde end i arbejdssammenhænge. Og det løfter både stemning og ikke mindst samarbejdsevner på jobbet.
Foreslå øget fleksibilitet
Hvis din chef ikke selv følger med tiden, kan du kærligt skubbe lidt på. I dag arbejder flere og flere på fleksible tidspunkter, så arbejds- og privatliv kan hænge sammen.
Tag derfor initiativ til at tage en snak med chefen om,
hvorvidt det ville være muligt for dig og dem, der har lyst at indføre
fleksible arbejdstider. Hvis du selv kunne styre, om du ville arbejde 10 timer
den ene dag og seks timer den næste, får du bedre mulighed for at strukturere
arbejdet omkring dit liv. Det skaber øget arbejdsglæde.