Sådan holder du den perfekte havefest

Selvom sommeren er ved at være ovre, betyder det ikke, at du ikke kan holde en fantastisk havefest. Hvis jeres hus ikke kan prale af at være kæmpestort, er det ofte kun haven, der giver mulighed for at holde fest.

Men lige så snart vi nærmer os de koldere måneder, er der mange, der opgiver at holde et arrangement i haven. Heldigvis findes der masser af tips og tricks, så du kan sikre, at dine gæster hverken keder sig eller kommer til at fryse.

Få skabt grundlaget

Der er lidt forskellige muligheder, når det kommer til at vælge, hvor havefesten skal foregå.

Den ultimative mulighed for havefest er, hvis I har en udestue eller et orangeri, som I kan bruge til at holde størstedelen af festen i. Dette sikrer, at jeres gæster kan gå ind og få varmen. Det er også her, I kan holde middagen, hvis I vil byde på mad.

Hvis I ikke har en udestue, kan en overdækket terrasse være den perfekte mulighed. Hvis jeres terrasse ikke er overdækket, kan I anskaffe jer et sejl, som kan give dækning, inden duggen falder.

Den sidste mulighed er at leje et telt, som har alle sider og måske endda et underlag. Dette sikrer, at I kan holde varmen hele aftenen og natten.

Skab hyggen

Hygge kan hjælpe med to ting: Varme og stemning. I denne guide kombinerer vi begge ting, så hyggen kan dannes, som duggen falder.

Sørg for, at der er masser af hynder, puder og tæpper til dine gæster. Så kan de selv tage dem af og på som nødvendigt. Stearinlys giver svag varme og selvfølgelig hygge. Disse er den ultimative pynt til havefesten.

Hvis I har en pejs i udestuen eller orangeriet, skal denne selvfølgelig tændes. Det er ultra hyggeligt og giver rigeligt med varme. Hvis ikke det er en mulighed, kan et bål være en anden super måde for at få mere levende ild og varme til dit selskab.

Lyskæder og lanterner giver også god stemning, selvom de ikke nødvendigvis giver varme.

Hav et gennemført tema

Det, der altid vil motivere dine gæster, er at have et tema. Det behøver ikke at være en kæmpe udklædningsfest, som kræver, at folk skal gå all in, men et gennemgående tema fra din side vil give en ekstra god stemning.

Et tema såsom halloween, jul eller sågar en gyserfilm kan komme til udtryk i den mad og de drikkevarer, du serverer. Med et tema kan du også få lov at gå amok i pynt og festlige lege. Kun fantasien sætter grænser.