Byt salaten ud med kål

Er du en af dem der trofast serverer salat til aftensmåltidet? Så kan det være du skal overveje at skifte nogle af salatbladene ud med kål. Nu tænker du måske at kål slet ikke passer ind i en frisk salat som ruccola og feldsalat gør, men her tager du ganske fejl. Kål behøver nemlig ikke, nødvendigvis, at blive tilberedt for at være en velsmagende ingrediens i en salat, hvis blot det hakkes i passende størrelser.

At salaten skal byttes ud med kål er ikke bare et nyt påfund, der er rent faktisk en god forklaring på hvorfor dette er en god idé.

 

Kål booster dit immunforsvar og sundhed

Kål er ganske enkelt super sundt. Udover at indeholde meget protein indeholder de også styrkende plantestoffer der er godt for immunforsvaret, C-vitamin og gode kostfibre der holder mavebalancen intakt. Med kåltyper som spidskål, grønkål og savojkål får du altså en hel anden mæthedsfornemmelse end med almindelig salat. Og sidst men ikke mindst, så tyder det på at kål også har en forebyggende effekt på kræft.

 

Få inspiration til gode opskrifter

Mangler du et par gode ideer til hvilke opskrifter du kan lave med kål? Så har vi fundet og listet en række herunder.